Ateşi besleyen gazın geldiği kayaların, içtiğimiz sıcak içecek sıcaklığında ve jeolojik olarak sanıldığından çok daha genç olduğu kaydedildi.Bu veriler, ateşi beslemekte olan gazın değişik bir süreçten geçip, bir çeşit katalizörün, gazı kayalardaki organik moleküllerden meydana çıkardığı belirtildi.
Bilim insanları, yerin derinliklerinden gelmekte olan gazlar vasıtasıyla sürekli yanmakta olan ve ‘Sonsuz Ateş Şelalesi’ adını alan v-bu ateşin sırrını çözdüklerini belirttiler.
Chestnut Ridge Parkı’nın bir bölümünde yer alan şelale, dünyanın dört bir tarafında kendiliğinden yanan 100 lerce ateşten birini barındırıyor.
ABD’nin Indiana Üniversitesi’nde araştırmalar yy lar, belki de 1000 lerce yıl önce yerli kabilelerce yakıldığı düşünülen ateşin, aslında dünyada yer alan diğer örneklerinden farklı olduğunun anlaşıldığını belirttiler..
OurAmazingPlanet sitesine röpörtaj veren araştırmacılar mağaradaki ateşin yerin derinliklerinde var olan, antik ve çok sıcak killi şist kayalarından kaynaklandığını düşünüyor.Sonsuz Ateş Şelalesi Araştırmacılar killi şist içindeki karbon moleküllerinin parçalanmak suretiyle küçük doğal gaz molekülleri meydana çıkması için, sıcaklığın suyun kaynama değeri noktasında ya da daha sıcak olmasının zorunluğu olduğunu belirtti.
ABD Enerji Bakanlığı, ülke çapında değişik bölgelerden çıkmakta olan metan gazını tespit etmeleri için araştırmacıları görevlendirdi .Bu araştırmacılara İtalya Ulusal Jeofizik ve Yanardağ Bilimi Enstitüsü de yardımcı oldu.
Araştırmacılar, Chestnut Ridge Parkı nda bulunan ateşi ve Pennsylvania eyaletinde kuzeybatıda bulunan Cook Forest State Parkı nda yer alan aralıksız yanan çukuru birbiriyle karşılaştırdı.Araştırmacılarda Schimmelmann, ateş çukurnun ‘Sonsuz Ateş Şelalesi’ kadar bir özelliği olmadığını çünkü eski bir gaz kaynağı tarafından beslendiğinin anlaşıldığını belirtti.
Ateş, metan gazını karbondioksit gazına çeviriyor. Karbondioksit, metana kıyasla atmosferde 20 katı oranında daha az ısı hapsediyor. Ancak, sonsuz ateş oluşturulabilecek kaynakların oldukça az olduğu da anlaşılmış durumda. Gaz, metan yiyen bakterilerin gazı karbondioksit gazına çevirdiği çatlaklardan yüzeye ulaşıyor ya da gazın alev almasına olanak tanımayan açıklıklardan yüzeye varıyor.
Sonsuz Şelale Ateş ise bütün bunlardan farklı olarak doğal yollardan oluşan ve alevin titremesini sağlayan bir çukurdan gelen gazla besleniyor.Sonsuz Ateş Şelalesi Araştırma, şelalenin aynı zamanda dünyanın en yüksek yoğunlukta etan gazına ve aynı zamanda propan gazına sahip olduğunu ispatlamıştır.
Newyorkta bulunan Sonsuz Ateş Şelalesi ni görmek isterseni Amerikan Vizesi almanız gerekmektedir. Bu vizeyle ilgil ayrıntılı açıklama için lütfen tıklayınız