Bu yazımızda güneşin pek uğramadığı, kar yağışının yoğun olduğu , kış mevsiminin oldukça uzun sürdüğü ve çok sert geçtiği yerleri Dünyanın En Soğuk Yerleri ni sizler için derledik.
Karlar ülkesi olarak bilinir.Grönland’da kışın sıcaklıklar -70’yi görür. Yaz aylarında bile sıcaklık -7’ye anca yükselebiliyor.Yaşam imkanları olmadığından yaşam oldukça güç. Ulaşım az. Ülke ortalama 3 km buz tabakalarına sahip .Karlar %81’ni kaplıyor.
Grönland’ın Eismitte bölgesinde karayolu yok, şehre ulaşım helikopterlerle sağlanıyor. Halk bu soğuğa alışmış durumda ve hiç şikayetçi değil.
Dünyadaki en soğuk yerler listesinde yer alan Antarktika’nın Vostok şehridir. Rüzgarın çok şiddetli olduğundan içecek su, yiyecek ya da barınma yeri olmadığından yaşam yoktur.Ülke neredeyse hiç güneş almamaktadır.Sıcaklıkların – 100 dereceyi gördüğü biliniyor.
Antarktika’da en büyük buzul kütlesi kopmak üzere
Finlandiya’nın kuzeyinde yer alan Laponya Bölgesi Finlandiya’nın en büyük bölgesi. Laponya Bölgesi kuzey ışıklarını görmesiyle ren geyiği, husky köpekleriyle ilgi çeken Laponya kışın en çok tercih edilen bölgelerden biri. Aralık ayından Nisan’ ayına kadar -40 dereceyi bulan sıcaklıklar, yazın 20 dereceye çıkıyor.
Doğal güzellikleriyle sahip Laponya, kış tatilinde tercih edilebilecek bölgelerden biri.
Rusya’nın başkenti olan Moskova’da kışın günler hem çok uzun hem de soğuktur.Ocak ayında hava -30 dereceleri görür.Bunu fırsata çevirdiklerini söyleyebiliriz. Yılbaşlarına kadar uzanan kış festivalleri buna örnek verilebilir.
Kış tatiliniz için soğuk yerleri tercih etmek istiyorsanız Moskova güzel bir seçenek olabilir. Tarihi oldukça eskilere dayanan şehri kış aylarında görmek ayrı bir güzellik.
Amerika Birleşik Devletlerinin hemen hemen çoğu bölgesi kış aylarında oldukça soğuk geçer. Bu bölgelerin arasında Mantana şehri kış aylarının en sert geçtiği bölgelerden biri. Mantana’da kışın sıcaklık -57 dereceye kadar düşebiliyor. Amerika’nın coğrafyası özellikleri nedeniyle bölgeden bölgeye iklim farklılıkları göstermektedir. Montana gibi daha kuzeyde kalan bölgeler daha soğuk ve kışın daha çok kar yağışı alan bölgelerdir.Güney ve orta bölgeler daha sıcak ve tarıma uygundur.
Denize çıkışı olmayan nehirleri ve uçsuz bucaksız bozkırları ile harika manzarası ziyaretçilerini cezbeder. Rusya ile Çin arasında yer alan Moğolistan’da, kış aylarındaki sıcaklık- 20 ile -40 derece arasında değişiyor. Doğu Asya ve Orta Asya’daki göçebe halkların oluşturduğu Moğolların büyük kısmı, göçebe kültüründen ötürü daha kolay ısınabildiği için çadırlarda yaşamayı yeğliyorlar.
Kış tatilinizde gitmek istediğiniz yere henüz karar vermediyseniz. bu yazımız değerlendirip gitmek istediğiniz ülke ile ilgili vize sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Vize başvurularınız için bize hemen başvurabilirsiniz.